Apodos

När man har många mediciner som man måste ta kan det vara jobbigt att hålla reda på alla. Ibland får man en medicin från apoteket med annat namn än den vanliga fast med samma värkan. Bara för att krångla till det ytterligare. Jag har hand om min medicin själv. Personalen här där jag bor har ingen delegering för min medicin. Det vill jag inte att de ska ha. Jag blir friare och mer självständig ifall jag försöker hålla koll på min medicin själv. Oftast går det bra, en och annan dag glömmer jag bort att ta medicinen. Det är sådant som händer och för min del gör det ingen större skada att missa den någon enstaka gång. 
 
Nya mediciner har tillkommit efterhand på senaste. Fler att hålla reda på. Jag fick tips om apodos och det lät på många vis som en bra lösning. Jag ansökte om det hos min läkare och först var det svårt att bli beviljad det. Min läkare sa att det var stop på beslut om apodos men till slut fick jag det godkänt. Det skulle dröja omkring tre veckor innan det startade. Idag, ett antal månader senare, har jag äntligen hämtat ut min första apodos på apoteket. Jag är både positiv och negativ till detta. Det är bra att medicinen redan sorterats så att jag slipper det momentet. Däremot hamnar Methotrexate, en medicin som jag tar för min Reumatism, utanför apodosen. Jag har ingen aning om varför men den får jag alltså fortfarande hålla reda på själv. Jag får se hur det fungerar med den här varianten. Om det strular byter jag tillbaka till min dosett. 
 
Hjulen snurrar, hjulen rullar..
/Rebecka/
Taggar: apodos, apotek, medicin;

Höj- och sänkbart bord

I somras började jag med släktforskning. Det är ganska svårt, tycker jag, och än har jag inte kommit så långt men det är intressant att få veta om sin släkt längre bak i tiden som man tidigare inte kände till. 
 
På biblioteket finns det en forskarsal. Där kan man sitta vid datorer och söka på sin släkt i olika program. Hittills har jag fått sitta med fötterna utanför fotplattan på rullstolen då jag annars inte kommer under bordet med benen. Nu har de fått dit ett höj- och sänkbart bord. I fortsättningen blir det bättre för benen.  
 
Hjulen snurrar, hjulen rullar..
/Rebecka/
Taggar: bibliotek, höj- och sänkbart bord, höj- och sänkbart bord skrivbord bord bibliotek släktforskning, släktforskning;

Oberoendets beroende

9 September 2008
 
Jag har aldrig haft full frihet
men att bli av med ännu en del
av den frihet som jag har kvar
känns oerhört kränkande
Jag har alltid varit beroende
av andra människor
Oberoendet kommer jag aldrig att få uppleva
En känsla som jag aldrig kommer att få veta hur den känns
men ändå den känslan som jag ofta kan sakna
allra mest
Ni vet inte hur det känns
och mina ord kan inte helt beskriva
Det handlar om rätten till mitt eget liv
Rätten om att själv kunna få bestämma
Rätten om att få gå på toaletten
när jag själv vill
En rättighet som borde vara en självklarhet
men långt ifrån alla har valmöjligheten
 
Hjulen snurrar, hjulen rullar..
/Rebecka
Taggar: funktionsnedsättning;